Formularz kontaktowy to szybka i wygodna forma uzyskania informacji. Wypełnij poniższe pola i oczekuj odpowiedzi.
120 g
Nowoczesna, ekskluzywna puszka z szerokim otworem umożliwia łatwe użytkowanie produktu.
puszka - 120 g
5902811230933
Bio błonnik aroniowy Pharmovit poddany unikalnemu procesowi mikronizacji został pozyskany z wysuszonych, ekologicznych wytłoków aroniowych, dzięki czemu w dużej mierze zachował właściwości rośliny, z której powstał. Mikronizacja to absolutnie pozbawiony chemicznych dodatków proces rozdrabniania cząsteczek. W przeciwieństwie do produktów poddanych mieleniu, mikronizacja zwiększa powierzchnię czynną każdej cząsteczki, a tym samym umożliwia skuteczniejsze działanie. Mikronizowane wytłoki aroniowe Pharmovit to bogate źródło błonnika pokarmowego. Światowa Organizacja Zdrowia(WHO) zaleca spożywanie 20-40g błonnika dziennie.
Zalecana porcja wynosi 1-4 razy dziennie po 1 łyżeczce (około 5 g). Najlepiej spożywać jako dodatek do jogurtu, mleka, musli, soków owocowych i warzywnych, sosów, sałatek, ciast i innych potraw.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci. Chronić przed światłem.
Nie przekraczać 20 g (4 łyżeczek) na dobę. Nie spożywać produktu na sucho (minimum 1 szklanka płynu). W przypadku spożycia więcej niż 20 g mogą wystąpić objawy dyskomfortu w jamie brzusznej.
Ekologiczne, mikronizowane wytłoki owoców czarnej aronii (Aronia melanocarpa)
Tabela wartości odżywczych | w 100 g | w porcji dziennej | % RWS* w porcji dziennej |
---|---|---|---|
wartość energetyczna | 1070 kJ / 261 kcal | 54 kJ / 13 kcal | 1 |
tłuszcz | 4,82 g | 0,24 g | 0 |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,42 g | 0,02 g | 0 |
węglowodany | 14,28 g | 0,71 g | 0 |
- w tym cukry | 3,09 g | 0,15 g | 0 |
błonnik | 66,40 g | 3,32 g | - |
białko | 6,92 | 0,35 g | 1% |
sól | 0,01 g | < 0,01 g | 0 |
* RWS - Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.